LIOFILIZUOTOS BRAŠKĖS

  • Kraunamos nuotraukos

    Liofilizuotų braškių griežinėliai - vasaros skonis visus metus. Tai puikus užkandis, desertų puošmena. Liofilizuotų uogų galima dėti į kokteilius, sausus pusryčius, desertus, arbatą. Indelis  200 ml, braškių 15-19 g.

    Gamintojas
    ŽIEDŲ SKONIS
  • Liofilizacija – tai džiovinimas šalčiu. Liofilizacijos proceso metu uogos ir vaisiai yra užšaldomi erdvėje, kurioje nėra oro (vakuume) ir dideliame šaltyje (-80 °C) išdžiovinami. Šio proceso eigoje uogose esantis vanduo ledo pavidalu pereina į garų fazę, nepavirsdamas skysčiu. Būtent dėl šios priežasties, po liofilizacijos uogos ir vaisiai nekeičia formos, tūrio, spalvos, išsaugomos jų aromatinės ir skoninės savybės, o tekstūra tampa specifinė – puri ir traški. Rūgščių uogų ir vaisių skonis šiek tiek suintensyvėja.

    Liofilizacija vadinama tobulu džiovinimo būdu, nes šio proceso metu yra išsaugomos praktiškai visos vertingos medžiagos.