ŠALTALANKIŲ TYRĖ

  • Kraunamos nuotraukos

    Šaltalankių tyrė, 300 ml

    Šaltalankių tyrė pagaminta uogas spaudžiant trijų pakopų sraigtine sulčiaspaude. Tokiu metodu išspaudžiame ne tik sultis, bet ir aliejų iš luobelės ir sėklų. Šaltalankių tyrė yra labai vertingas produktas. 

    Gamintojas
    ŽIEDŲ SKONIS
  • Polivitaminų šaltinis. Mūsų šalyje labai paplitęs šaltalankio genties dygliuotasis šaltalankis. Tai žilakrūmių šeimos daugiametis, dekoratyvus krūmas arba medis, kurio vaisiai pasižymi ypatingomis - polivitamininėmis savybėmis. Vertingos uogos, lapai ir netgi šakelės su odele.
    Šaltalankių uogose ypač daug vitamino C (100 g – apie 500 mg, t. y. visa dienos norma), kuris puikiai išsilaiko ir perdirbtuosse produktuose, kadangi šaltalankiai neturi fermento askorbinoksilazės, kuris ardo vitaminą C. Taip pat gausu karoteno, cholino, nikelio, mangano, geležies, fosforo, folio rūgšties, flavanoidų, vitaminų B1 ir B2, P, E ir K, provitamino A ir karotinoidų, choloino, stearino, iš kurių susidaro vitaminas D, fosfolipidų, rauginių medžiagų, pektinų, saponinų. Šaltalankiai yra puikus antioksidantas: saugo nuo laisvųjų radikalų, stabdo senėjimą (turi medžiagų, suteikiančių odai elastingumo, neleidžiančių rastis raukšlėms), taip pat skatina atsinaujinti ląsteles, stiprina organizmo atsparumą.
    Šaltalankiuose susikaupia 1-4 proc. riebalų aliejaus, 3,2 proc. organinių rūgščių (obuolių, vyno, citrinos), betaino, kumarinų, seratonino, triterpeno rūgščių, cukrų (apie 4 proc.), nepakeičiamų amino rūgščių, ląstelienos, vaisių enzimų, stiprinančių imuninę sistemą.
    Šaltalankių naudingumo sąrašas labai ilgas. Tai maistas - vaistas. Tiek imunitetui stiprinti, tiek organizmo būklei atstatyti, sergant širdies, peršalimo ligomis. Šio augalo produktai vaistų, rentgeno spindulių toksinį poveikį. Gydo avitaminozę, mažakraujystę, karščiavimą ir peršalimą.
    Oranžiniai savito skonio “Žiedų skonis” produktai:
    šaltalankių tyrė, šaltalankių lapų ir šakelių arbata Jums!